

Ingridienser: Bakpulver, Salt, Vetemjöl, Grahamsmjöl, Grovt rågmjöl, Linfrön, solrosfrö, Nötter, Russin, Torkad frukt, Mörk sirap, Filmjölk, Vatten
Jag har inga exakta måttuppgifter för jag "höftar" väldigt mycket. Men börja med att blanda ihop alla mjölsorter, bakpulver (ca 1-2 matskedar) och saltet, sen i med nötterna och russinen och sist i med vätskorna. Fyll på med mjöl så att det blir en bra konsistens, den ska vara ganska kladdig och "tung". Ta minst vetemjöl av mjölsorterna! När allt är ihopblandat lägger ni degen i en form med bakplåtspapper i (så fastanar det inte) och sen in i ungenen på 175 grader i ungefär 50 minuter. I och med att det är bakpulver behöver inte degen jäsa. Brödet är klart när det fått fin färg och inte är helt degigt, det ska dock vara ganska degigt men det brukar ge sig vad som är lagom. Sen är det bara att käka. Supergott!
Det är inte helt GI som ni märker men det är svårt att göra bröd helt fritt från mjöl men tar ni mycket torkad frukt, russin och nötter och så lite vetemjöl som möjligt så blir det bra ska ni se.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar